Foto: Tine Poppe

Nå begynner det å bli en vane!

Etter 6 uker med treningsprogrammet sommersprek er det stor sjanse for at treningen begynner å bli en vane. Endelig!

Treningsvaner gjør hverdagen og den kommende sommerferien enda enklere, og gode vaner bør tas vare på.

Det er på tide å plukke ut økter fra de andre ukene med tanke på hva som er treningsmålet ditt. Hva motiverer deg, og hvilke treningsøkter følte du at fikk deg til å yte mer?

Se alle de 6 første ukene med det spreke sommertreningsprogrammet her.

Yt enda litt mer!

Forrige uke ble det lagt inn en fjerde treningsøkt for de som ønsket å øke treningsmengden. Denne uken skal du selv velge fire økter som til sammen utfordrer både kondisjon og styrke.

Ønsker du mest kondisjonstrening legger du inn to-tre økter med variert utholdenhetstrening. Pass på å få inn både langkjøring og intervaller denne uken.

I uke 4 kjørte vi kondisjons-uke, så her finner du flere varianter av løpeøkter. Ønsker du ikke å løpe velger du selvsagt en annen aktivitet, så lenge du får effektive økter.

Ønsker du mest styrketrening legger du inn hovedvekten på dette, og velger deg ut forskjellige styrkeøkter fra de tidligere ukene. Husk å presse deg selv enda litt mer enn de forrige ukene, slik at du utfordrer kroppen til å yte mer for hver økt.

I uke 6 finner du tips til styrkeøkter, og ellers i de andre ukene.

Lag en plan som du bestemmer deg for å gjennomføre!

Selv om treningsvanene begynner å komme, eller kanskje allerede er etablerte, er det viktig å planlegge treningen.

Om du vet at du litt for lett utsetter trening til senere, neste dag, eller hopper over en økt, er det spesielt viktig å bestemme seg for å gjennomføre treningsøktene du har på planen. Det høres kanskje kjedelig ut å faktisk planlegge treningen, men det er et enkelt triks for å komme seg på trening uansett hvor mange dårlige unnskyldninger vi lager for oss selv.

Innlegget er hentet fra Helene Høimyr sin blogg Kunnskapsriktrening.blogg.no