Foto: flickr.com/ragingloon

Hvorfor bli daffere og tykkere, når du kan bruke sommeren til å bli fastere og sprekere?

Bikinisesongen er rett rundt hjørnet, og mange gruer seg til å vise frem en kropp som tyder på at nyttårsforsettene ikke strakk helt til.

Heldigvis er det ikke for sent å snu! Små forandringer i aktivitetsmønster og kosthold kan gjøre store underverker for kropp, sjel og selvfølelse.

Sommer og overskudd

Hvorfor vente til nyttår med nye forsetter når sommerferien har enda bedre forutsetninger for å finne formen. Lange dager, ferie, sol og energi. Massevis av tid som du kan bruke på deg selv og din egen kropp.

Med litt ekstra fokus på mat og trening, kan ferien bli en pangstart på din nye livsstil!

Kombiner strand og trening

Vær målrettet, finn minst tre dager i uken som du setter av til trening. Ingen unntak! Du trenger ikke gjøre så mye ut av det, nå er det varmt og lyst lenge så hvorfor ikke bare gå rett utenfor døren eller trene mens du er på stranden?

Svømming er en ypperlig form for kondisjonstrening.
Løping og sykling er også gode alternativer til kondisjonstrening. Finn den den treningsformen du liker, og varier gjerne!

Trening med høy puls

For størst utbytte av treningen bør du trene med høy puls, dette kan du gjøre ved intervalltrening, men husk, alle treningsøktene skal ikke være av høy intensitet.

Stram og sterk

For å stramme opp kroppen er styrketrening viktig. Tren store muskelgrupper med basisøvelser som knebøy, utfall, pushups, nedtrekk/roing og mage/rygg. Har du ikke tilgang på treningssenter, kan du fint gjøre slike øvelser på brygga, i stuen, eller andre steder.

Kjør 3 sett med 12 repetisjoner for hver øvelse. For at du skal få max ut av treningen, bør du ikke ta mer enn ca. 1 min pause mellom settene.

Dørstokkmila

Synes du at dørstokkmila er lang og hard, og helst vil utsette treningen? Kom deg opp av sofaen, og knytt på deg skoene. Bare det å komme seg ut vil gjøre det lettere, frisk luft gjør mye med deg. Ta på god musikk på ørene, finn en treningspartner eller ta med barn/mann eller kone. La sommeren 2011 bli DIN sommer!

Eksempel på treningsprogram i sommer

Mandag: Kondisjon, intervall

Onsdag: Gå, sykle eller svøm deg en tur, minst 45min.

Fredag: Kondisjon (intervall/langkjøring) + styrke

I tillegg til dette bør du bruke minst 30 minutter om dagen på annen bevegelse. Gå deg for eksempel en kveldstur fremfor tv-titting. NYT sommeren.