Foto:Thinkstock

Kosthold er vel så viktig som trening for deg som vil slanke deg.

Mange av disse rådene har du helt sikkert hørt før, men det er en grunn til det: De virker!

Følger du disse rådene, uten altfor mange utskeielser, vil det garantert gi deg en slank og frisk kropp.

7 Kostråd som gir deg resultatene du vil ha

1. Spis rikelig med grønnsaker og fiber! Grove kornsorter, frukt og grønnsaker er alle kilder til fiber. Fiber bidrar til å øke metthetsfølelsen, gir stabilt blodsukker og er viktig for fordøyelsen. I tillegg kan fiber beskytte deg mot en rekke sykdommer. Spis gjerne noe grønt til hvert måltid.

2. Begrens inntaket av raske karbohydrater i form av søte drikker (brus, juice, saft), søtsaker, lyst brød og andre stivelsesrike matvarer.

3. Spis protein til hvert måltid! Proteiner metter godt, og er viktig for at du skal opprettholde muskelmassen til tross for at du slanker deg. Gode kilder til proteiner er fisk, kjøtt, egg, melkeprodukter og belgfrukter.

4. Velg magre kjøtt,- og melkeprodukter fremfor fete, slik at du sikrer inntaket av protein samtidig som du får i deg mindre fett og kalorier. Velg derfor rent kjøtt fremfor farseprodukter, og lettyoghurt/lettmelk fremfor fetere typer.

5. Spis regelmessig! Ikke la deg gå mer enn tre, maks fire, timer mellom hvert måltid. Dette gjør at du har et stabilt blodsukker, mer overskudd, mindre søtsug og mindre risiko for å bli altfor sulten og dermed overspise.

6. Vann er den beste tørstedrikken! Drikk alltid vann til mellom og til måltidene dine. Minimer alkohol og leskedrikk til ingenting eller ekstremt sjeldent. Brus/saft er såkalte tomme kalorier og gir deg kun rask energi, mange kalorier og ingen næringsstoffer.

7. Vær gjerne bevisst på hvor mye karbohydrater, fett og protein du får i deg, men husk at det aller viktigste når du skal ned i vekt er at du er i negativ energibalanse, altså at du får i deg mindre kalorier enn du forbruker!

Følger du disse åtte rådene vil du ikke bare gå ned i vekt, men du vil få mer overskudd og energi i hverdagen. Du blir mer opplagt og orker å yte mer. I tillegg vil du få en friskere kropp som er mer motstandsdyktig mot sykdommer.

Ønsker du i tillegg å bli i bedre form er det selvfølgelig et pluss for vektreduksjonen og helsen at du øker aktivitetsnivået ditt. Jo mer du beveger deg, jo mer kan du tillate deg å spise.

Hva venter du på? Finn frem penn og papir og start planlegging av din nye hverdag med en sunnere, friskere og slankere versjon av deg selv.

Artikkelen Spis deg slank er hentet fra Bratrening.no