Uansett hva ditt utgangspunkt er kan du alltid bli bedre.

Vennene dine står på toppen av kneika og venter på deg. Du gir gass kommer deg over kruxset (vanskelig sted å komme over) men igjen så var det de siste få høydemetrene til toppen av kneika som bena sa stopp. Kjenner du deg igjen?

Dette er sesongen du skal vise at du har blitt sterkere, tøffere og ikke lenger den som de andre må vente på.

Progresjon som motiverer

Selvsagt er det smart å sykle mye, men har du en grunn fysikk og en noe rusten utholdenhet, så kommer du kanskje ikke det lille steget videre denne sesongen. Og progresjon er godt for motivasjonen for å komme seg ut.

For tøffe kneiker er det viktig med anaerob utholdenhet. Mellom kneikene er den aerobe utholdenheten viktig, altså en høy fart med nok tilførsel av oksygen

Økt utholdenhet med intervalltrening

For å øke utholdenheten, er det viktig å ligge like under dine marginer over en lengre periode, gjerne i intervaller.

For å øke den anaerobe kapasiteten, er det effektivt med kortintervaller der du trår på i 45 sekunder med 15 sekunders pause i bolker på 5 minutter.

Ta så to minutters pause, og gjenta denne prosessen i 25-45 minutter alt etter hvor godt trent du er fra før.

Bedre kroppskontroll og økt styrke

Kjernemuskulaturen er viktig å trene, også for deg som skal sykle. Dette er ikke uten grunn, all bevegelser skjer fra mage/ryggregionen.

Se for deg en gravemaskin med styrhus. Om leddet mellom beltet og styrhuset skulle slarke ville det være vanskelig å holde kontroll på jobben som skulle gjøres. Er din kjernemuskulatur slarkete, sliter du med kroppskontrollen og øker risikoen for skader

Dette er lett å se for seg for en klatrer men også for syklisten er dette det som skal til for at du blir litt sterkere opp, og litt tøffere ned.

Trening av kjernemuskulaturen kan gjøres på uendelig mange måter, for eksempel ved hjelp av slynger, kettlebells eller som parøvelser.