Super frokost for deg som ikke er så sulten på morgen.
Ha alt i en skål og pynt med mynte om du vil (det smaker ekstra godt). Litt flytende honning er også godt på.
Passer både som middag eller som en næringsrik og mettende lunsj.
Bland sammen eggene i en skål. Varm oljen i en stekepanne på middels varme. Hell i eggerøren og fordel fetaosten oppå. Stek egget langsomt på stekepannen. Når det nesten har stivnet, folder du omeletten sammen på midten og legger det på en tallerken. Krydre med salt og pepper.
Prøv en ny vri på omeletten med supergrønnsaken grønnkål.
Varm opp oljen i en liten stekepanne. Ha i poteter og la dem frese i 1 minutt. Ha i grønnkål, spinat og fetaost. Stek videre i 1-2 minutter. Knekk eggene over ingrediensene i stekepannen, men ikke stikk hull på plommen. Demp varmen litt og legg på lokk. La omeletten steke videre til eggehviten har stivnet, men plommen flytende.
Speilegg i brød. En morsom variant av egg og bacon.
Ha på smør på den ene siden av brødet og legg den med smørsiden ned. på en smurt stekeplate. Bruk en skarp kniv og skjær halvveis ned i skiven. Du skal «tegne» en oval ring som egget skal ligge i. Bruk en teskje og trykk flat brødet innenfor ringen.
En sunn frokost kan være så god at den smaker som dessert.
Bytt gjerne ut yoghurt med mager vaniljekesam som inneholder litt mer protein og litt mindre fett enn gresk yoghurt.
En klassiker laget av romanosalat.
Hvis du ønsker en magrere dressing, kan du bruke lettmajones eller gresk yoghurt i stedet for olje og egg. Får du ikke tak i romanosalat, kan du bruke hjertesalat.
Denne salaten er god både lunken og kald. Eventuelle rester passer fint som morgendagens lunsj.
Kok opp vann og buljongterning, hell bulguren oppi og rør om. Legg på lokket og la bulguren koke på svak varme i ca. 10 minutter. Rør om av og til så det ikke fester seg til bunnen. Ta gryten av varmen og la bulguren stå og svelle i 5 minutter.
En smakfull luksussalat som du lager på 1-2-3.
Del osten i 1-2 cm høye skiver. Stek osten til den blir gyllen på den ene siden, da snur du den rundt og steker litt på den andre siden. La osten hvile mens du kutter opp tomater og rødløk og blander sammen med ruccola salat.
Kjapp, fargerik og smakfull salat.
Skjær kjøttet i tynne strimler, og stek kjøttet i olje på god varme. Smak til med salt og pepper.
En kjapp og proteinrik koserett til kveldsmat eller middag.
Nykvernet oksekjøtt får du i de fleste Meny butikker, men det kan være lurt å bestille dette på forhånd og si a du skal ha det til tartar.
En garantert favoritt for hele familien!
Kok risen etter anvisning på pakken. Lag tzatziki og salat, og begynn deretter på kjøttbollene.
Stappfull av sunne ingredienser og smaker himmelsk.
Ha sesamfrø i en gryte/panne og rist dem lett. Skjær laksen i små terninger, og ha i en bolle. Skjær tynne ringer av vårløken (bruk bare halvparten fra det hvite og oppover).
En smakfull og proteinrik pai.
Kna margarinen inn i melet, og ha i vann. Lag deigen til en «ball», og ha den i kjøleskapet i minst 20 minutter før den kjevles ut og legges i en paiform. Lag prikker i deigen med en gaffel, og stek den i ca. 10 minutter på 200 grader. Ta deigen ut av ovnen.
En rød linsesuppe som dette, smaker nokså likt som en hjemmelaget tomatsuppe, men inneholder mer fiber og protein og metter derfor bedre.
Kutt gjerne opp litt Go´og Mager middagspølse til å ha nedi suppen. Dette er noe særlig barna pleier å like!
Deilig smak, herlig farge, og supersunn!
Denne suppen inneholder lite kalorier, så med mindre målet er vektnedgang kan det være lurt å spise brød ved siden av.
Smakfull fiskegryte med gulrøtter, sellerirot løk og tomater.
Vask og skjær fisken i biter. Rens rekene.
Skikkelig matsalat med avokado, rødløk, tomater, asparges og paprika.
Brekk eller skjær av den nederste delen på aspargesene. Kok dem i 1 minutt i lettsaltet vann. Avkjøl.