• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Matvarer

Matvarer

Kost hold Matvarer, unsplash.com Wesual Click

Sunt med rødvin?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, MSc samfunnsernæring
Publisert 07. september 2016

Inneholder antioksidanter, men ikke nok. 

Slik lager du saft og syltetøy

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 02. september 2016

Morsomt, smart, godt og trendy.

Hvilken grønnsak velger du i dag?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 10. august 2016

Tenk på grønnsakene som hovedingrediens, ikke tilbehør.

Geitemelk ved melkeallergi?

Detaljer
Skrevet av: Ellen Kathrine Ulleberg,Matvitenskapelig rådgiver, PhD
Publisert 08. august 2016

Annen type fett i geitemelk. 

Derfor bør du spise løkgress

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.) i samarbeid med Vang Gård.
Publisert 17. juli 2016

Du kan spise hele løken, også løkgresset. Da reduserer du både matsvinn og øker næringsinntaket.

Sunt med alger, men ikke for mye!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 11. juli 2016

Tang og tare må brukes med forsiktighet og ikke spises i store mengder, advarer Mattilsynet.

Rød kål

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 09. juli 2016

Flere grunner til å spise rød kål.

Fett til steking

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 20. juni 2016

Mange av oss steker i olje, men hvor sunt er det egentlig?

Det er nå du skal spise asparges

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 24. mai 2016

Sesongen for norsk asparges er over allerede ved St.Hans.

Sunnere med økologisk melk?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 09. mai 2016

Liten forskjell på innhold av omega-3

Hvorfor klarer vi ikke å stoppe å spise?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 17. april 2016

Salt, sukker og fett får oss til å spise mer enn hva vi trenger. Dette kjennertegner ultrabearbeidet mat.

Økologisk mat og helse

Detaljer
Skrevet av: Klinisk ernæringsfysiolog Christine Henriksen og Marianne Svendsen
Publisert 14. april 2016

Er økologisk mat sunnere?

Spis nøtter selv om du vil ned i vekt

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 04. april 2016

Mindre kalorier i nøtter enn man har trodd.

Mindre mettet fett i potetgull

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 29. mars 2016

Sunnere fett, men fremdeles ikke sunt.

Smart av sjokolade?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 04. mars 2016

Økt blodgjennomstrømning i hjernen av kakao. 

Ung og vakker med beinbuljong

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. februar 2016

Er kollagen nøkkelen til rynkefri hud?

Kjøttkonsum og kreftrisiko - hva sier forskningen?

Detaljer
Skrevet av: Ane Sørlie Kværner, Siv Kjølsrud Bøhn, Hege Berg Henriksen, Ingvild Paur, Hanna Ræder og Rune Blomhoff
Publisert 17. februar 2016

Nylig kom Det internasjonale kreftforskningsinstituttet i WHO med en rapport som konkluderte med at bearbeidet kjøtt er kreftfremkallende.

Er frityrstekte grønnsaker bra for helsa?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 04. februar 2016

Økt innhold av antioksidanter i frityrstekte grønnsaker.

Trendy med grøt!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 01. februar 2016

Fra tradisjonsmat til sunn idealmat.

Spis mer torsk, lyr, sei og kamskjell

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 30. januar 2016

Protein i mager sjømat kan redusere risikoen hjerte- og karsykdom, viser norsk studie fra Nasjonalt Institutt for Ernærings- og Sjømatforskning.

Derfor bør du spise torsk

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 28. januar 2016

Det er viktig å spise fet fisk, men hvit fisk er også sunt.

Spis mandler i julen

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 18. desember 2015

Mandler bedrer kvaliteten på kostholdet til både barn og voksne.

Like bra med fete som magre meieriprodukter?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 07. desember 2015

Går bort fra å kun anbefale magre meieriprodukter.

Stress ned, lag appelsinkalender!

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 02. desember 2015

Å lage julekalender av appelsin og nellikspikere er en koselig og avslappende aktivitet for hele familien.

Side 4 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Siste fra bramat.no

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Dårlig mage av antibiotika

Helse

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt