• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Næringsstoffer

Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Ikke alt søtt er usunt

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 08. februar 2013

Forskjell på naturlig og tilsatt sukker.

På tide å hive ut transfettet?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 07. februar 2013

Et forbud mot transfett kan gi mange en bedre helse.

Beregning av kaloriinntak

Detaljer
Skrevet av: Iben Krogsæter, trening.no
Publisert 12. november 2012

Hvor mye energi er det i maten du spiser? 

Fetere av plantefett

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 04. november 2012

For mye omega-6 i kosten kan gjøre at vi spiser mer og legger på oss mer.

Er umettet fett farlig?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, Bsc. ernæring
Publisert 01. oktober 2012

Fremdeles hold i de offisielle kostholdsrådene.

Maten som roer ned genene

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 27. september 2012

Kan det ideelle kostholdet inneholde like mye karbohydrater, fett og proteiner. Forskning tyder på det!

Kronikk: Halvhjertet om omega-3

Detaljer
Skrevet av: forskningssjef Ingvild Eide Graff og forskningsdirektør Livar Frøyland ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES).
Publisert 26. september 2012

En helt ny oversiktsartikkel hevder at omega-3 tilskudd ikke virker på hjertepasienter. Dette er bare halve sannheten.

Hvor mye vann trenger vi?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 24. september 2012

Lite hold i påstanden om at vi bør drikke minst åtte glass vann om dagen.

Feitere av fruktose?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, Bsc. ernæring
Publisert 21. september 2012

Forskjell på frukt og brus.

Sukrin, for godt til å være sant?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog (Msc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. september 2012

Et naturlig alternativ til kunstig sukker.

Hvor sunt er egentlig antioksidanter?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 16. september 2012

Forskerne vet foreløpig ikke nok.

Inulin og oligofruktose

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 16. september 2012

Fiber med søtsmak

Pass på D-vitamininntaket når sommeren svikter

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 12. september 2012

Blek hud og dårlig vitaminD-status?

Påskeegget er tomt

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 10. april 2012

På tide å bytte ut sukkeret med grønnsaker.

Kalorier teller!

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 19. mars 2012

Hva skjer med vekten når du overspiser?

Vitaminer ”styrker” ikke immunforsvaret

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 15. mars 2012

Høydoser med vitaminer gjør deg ikke friskere.

Sunn og usunn i sum

Detaljer
Skrevet av: Njord V. Svendsen, kommunikasjonsrådgivar ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)
Publisert 28. februar 2012

Kampen mellom det gode og det onde i sjømatforskningen: Hva skjer når næringsstoffer utfordrer miljøgifter?

Transfett kan krympe hjernen hos eldre

Detaljer
Skrevet av: ErnærLise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 09. januar 2012

Spis fisk og grønnsaker om du vil unngå at hjernen krymper.

Disse matvarene gir deg mye jern

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 24. juni 2011

Trodde du at brunost inneholder jern? Da tar du feil!

Greit å vite om E-stoff

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 21. mars 2011

En omfattende gruppe av vidt forskjellige stoffer.

Er karbohydrater farlig?

Detaljer
Skrevet av: BraMat.no
Publisert 13. mars 2011

Mange tror at karbohydrater er farlig. Det stemmer heldigvis ikke.

Side 5 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/

Siste fra bramat.no

Genene linker fødselsvekt og risiko for senere sykdommer

Helse

Viktig hva du spiser når du er gravid!

Kosthold

Trappetrening med Funkygine

Utetrening

Derfor bør du velge mørkbrent kaffe

Kosthold
Melk med kefir og bær

Grøt med kefir og bær

Frokost

Betennelsesdempende kosthold

Kosthold

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern og Informasjonskapsler
  • Kontakt