• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Matvarer

Matvarer

Kost hold Matvarer, unsplash.com Wesual Click

Sunt og trygt å spise laks

Detaljer
Skrevet av: Forskningsdirektør Ingvild Eide Graff og Forskningsdirektør Bente E Torstensen Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)
Publisert 06. august 2013

De gunstige helseffektene av å spise laks oppveier for eventuelle uønskete stoffer. 

Er hermetikk sunt?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 26. juli 2013

De fleste av har alltid noen hermetikk stående i kjøkkenskapet, men kan den inngå i et sunt kosthold?

Superfrisk av supermat?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, ernæringsfysiolog
Publisert 10. juli 2013

Hvor sunt er egentlig spirulina og chlorella?

Hvorfor er bær sunt?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, ernæringsfysiolog
Publisert 03. juli 2013

Ikke nødvendigvis antioksidantene som gjør at bær er sunt.

Spis gjerne mer enn to måltider fet fisk i uken!

Detaljer
Skrevet av: Ingvild Eide Graff, forskningsdirektør, Amund Måge, forskningssjef, og Anne-Katrine L. Haldorsen, seniorforsker
Publisert 19. juni 2013

Større helsefordeler enn ulemper ved å spise fet fisk.

Øker egg kolesterolet?

Detaljer
Skrevet av: Mari Borge Eskerud, student klinisk ernæring
Publisert 06. mai 2013

Egg inneholder mye kolesterol, men betyr det at vi bør spise mindre egg?

Spis poteten med skallet på!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 26. april 2013

Skreller du potetene, er halve vitsen borte.

Kaffe før og etter trening?

Detaljer
Skrevet av: Helene Høimyr, Muskelfysiolog og personlig trener (MSc. muskelfysiologi, BSc. molekylærbiologi)
Publisert 25. april 2013

Kan vi øke prestasjonen og forbedre restitusjonen vår med koffein?

For mye muggsoppgifter i korn

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 13. april 2013

Barn kan få i seg for mye muggsoppgifter fra brød og korn.

Norge, det nye palmeoljefrie landet?

Detaljer
Skrevet av: Gjermund Vogt, forsker og Astrid Nilsson, seniorforsker, Nofima
Publisert 08. april 2013

Er det greit med litt palmeolje?

Er fiskeforbruket i ferd med å snu?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 21. mars 2013

Lakseforbruket øker, også blant ungdom.

Upasteurisert melk fremfor pasteurisert?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 11. mars 2013

Er upasteurisert melk farlig, eller sunnere enn annen melk?

Er hestekjøtt sunt å spise?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 15. februar 2013

Har du spist stabburpølse, ja da har du sannsynligvis spist hest.

Grove kornprodukter hver dag

Detaljer
Skrevet av: Mari Landås Warp, ernæringsstudent
Publisert 14. februar 2013

Korn, en del av et sunt kosthold. 

Lag ditt eget tacokrydder

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. februar 2013

Selvfølgelig kan taco være sunt!

Gode, magre sauser

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 29. januar 2013

Gode sauser trenger ikke være fete!

Trygt med sukkerfri brus?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 15. januar 2013

Mattilsynet i EU konkluderer med at brus søtet med aspartam er ufarlig.

Grovkarbo har kommet for å bli

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 06. desember 2012

Fikk 2. plass på listen over årets nye ord.

Sjokolade, sunt eller bare godt?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. desember 2012

Kan man bli avhengig av sjokolade?

Er hval bra "fisk" å spise?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 27. november 2012

Hva med transmaken, tungmetallene, bestanden og næringsstoffene? En kompleks matvare, men akk så deilig!

Sannheten om E-stoffer

Detaljer
Skrevet av: Trygve Eklund, styremedlem av Tekonologisk Matforum
Publisert 23. november 2012

Mange tjener gode penger på bøker, artikler, og foredrag der hensikten er å avsløre bruken av disse stoffene i industrielt fremstilte matvarer.

Syndige scampi - det verste du kan ha på tallerken

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 10. november 2012

Det høye kolesterolinnholdet er ikke det verste med scampi.

Fakta om kokosolje

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 08. november 2012

I det siste har kokosolje blitt populært som helsekost, og mange påstår at det er både sunt og slankende.

Ikke spis rå sopp!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 30. oktober 2012

Pleier du å bruke skivet sjampinjong i salaten, bør du slutte med det.

Side 8 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Siste fra bramat.no

Kongesalat med scampi

Middag

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt