• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Søk
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Matvarer

Matvarer

Kost hold Matvarer, unsplash.com Wesual Click

Derfor bør du spise quinoa

Detaljer
Skrevet av: Artikkel av klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius. Foredrag av ernæringsbiolog Lise von Krogh.
Publisert 09. januar 2024

Sunnere enn ris og pasta!

Er kaffe vanndrivende?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 28. november 2021

Koffeinet i kaffe øker urinproduksjonen, men blir du egentlig inntørket av å drikke kaffe?

Slik lager du en Halloweenlykt

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 30. oktober 2021

Bruk fantasien og lag din egen lykt.

Visste du at disse bærene er spiselige?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 01. september 2021

Sunnere enn blåbær, og mye enklere å plukke.

Flere grunner til å dyrke mer belgvekster

Detaljer
Skrevet av: Åsa Frostegård, professor NMBU
Publisert 26. august 2021

Næringsrik mat som også kan bidra til mindre klimagasser.

Derfor bør menn spise tomater

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 03. august 2021

Tomater reduserer risikoen for prostatakreft.

Sunnere med upasteurisert melk?

Detaljer
Skrevet av: Ellen Kathrine Ulleberg, FORSKNINGSFORMIDLER PhD MATVITENSKAP
Publisert 24. juli 2021

Feilaktig påstand om pasteurisering kan gi alvorlige konsekvenser.

Derfor bør du spise nøtter

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 28. juni 2021

Nøtter er en undervurdert matvare som mange styrer unna i frykt for å legge på seg.

Slik gjør du pizzaen sunnere

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 27. juni 2021

Gjør du de riktige valgene kan du spise pizza til middag med mindre dårlig samvittighet.

Kreftfremkallende stoff i potetchips

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 15. april 2021

Fremdeles for mye akrylamid i noen typer chips.

Derfor bør du spise bønner, linser og erter

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 10. april 2021

Supermaten du bør spise mer av!

Hørt om inulin?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 16. januar 2021

Brukes istedenfor fett og sukker.

Derfor bør du spise surdeigsbrød

Detaljer
Skrevet av: Marit Kolby Zinöcker, ernæringsbiolog, matviter og høyskolelektor på Bjørknes Høyskole.
Publisert 29. november 2020

Lettere fordøyelig, bedre opptak av næringsstoffer.

Kan tran forebygge korona?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. november 2020

Forskere ser tegn til at tran kan redusere risikoen for koronasmitte.

Lag ditt eget knekkebrød

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 11. januar 2020

Sunt, godt og billig!

Lag julemarsipanen selv!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 10. desember 2019

Kos deg med god samvittighet!

Sellerijuice – den nye mirakeldrikken?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 14. november 2019

Folk kjøper stangselleri som aldri før, men hvor sunt er egentlig sellerijuice?

Hva er egentlig temphe?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 11. september 2019

Fermentert soya, rik på protein.

Derfor bør du spise norske grønnsaker!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 28. august 2019

Flere grunner til at du bør spise grønnsaker dyrket i Norge.

Salt mat gjør deg sulten, ikke tørst

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 18. juli 2019

Forskere slår hull på myte og avslører en supersmart funksjon i kroppen som forhindrer uttørring ved høyt saltinntak.

Den utrolige søtviefamilien

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. juni 2019

Matvaregruppen vi knapt klarer oss uten, men som også inneholder giftstoffer. 

Slank av suppe?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh,Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 10. juni 2019

 De som spiser mye suppe er både sunnere og slankere enn andre.

Gressløk er full av sunne næringsstoffer

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 26. mai 2019

Hvorfor gå i butikken etter løk, hvis du har gressløk i hagen?

Det er en grunn til å spise honning...

Detaljer
Skrevet av: Skrevet av birøkter Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 09. mai 2019

... men ikke den grunnen du tror!

Side 2 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
https://bramat.no/produkter/grotmiks/

Siste fra bramat.no

Frosne grønnsaker – ofte bedre næringsinnhold enn ferske!

Kosthold

Omega-3 kan redde liv. Det er på tide at vi sier det høyt!

Ekspertinnlegg

Bramat tester knekkebrød

Tester

10 øvelser på 10 minutter med Funkygine

Webtrening styrke

Ungdom som spiser frokost får bedre karakterer

Helse

Enkel epleterte med salt karamell

Mellommåltid

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Søk

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern og Informasjonskapsler
  • Kontakt