• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold

Kosthold

Kosthold

Magnesiumglycinat: En naturlig støttespiller for kvinnehelse og hormonbalanse

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 20. november 2024

Magnesium er et av de viktigste mineralene for kroppen vår. Likevel er det mange som ikke får i seg nok, noe som kan gi utslag i alt fra tretthet til hormonelle ubalanser. 

Spermidin: Nøkkelen til et sunnere og lengre liv?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 17. november 2024

Har du hørt om spermidin? Denne naturlige forbindelsen, som finnes i matvarer som hvetekim og modne oster, kan være hemmeligheten bak å bremse aldringsprosessen. 

7 sunne sorter til jul

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 13. november 2024

Lyst til å bake, men spiser egentlig ikke julekaker? Kanskje du har lyst til å lage noen spiselige julegaver også?

Indiskinspirert potetgryte med linser

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 06. november 2024

Enkel og kjempegod vegetargryte med poteter, linser, tomater og eksotisk krydder.

Bramat tester spesialpølser

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 01. november 2024

Pølser med hjemmelaget potetstappe, rotgrønnsaker og sterk sennep kan være skikkelig god høstmat. Men da gjelder det å velge riktige pølser!

Næringsinnholdet i nøtter

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient). Norsk tidsskrift for ernæring 2015;4:14-19.
Publisert 29. oktober 2024

Nøtter er en naturlig energi- og næringsrik råvare som på mange måter kan berike kosten vår.

Tilskudd av coenzym Q10 og selen kan bremse kroppens aldring

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 10. oktober 2024

 Har du lyst til å holde deg ung, frisk og funksjonell så lenge som mulig? Da bør du lese videre!

Spis gresskaret!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 07. oktober 2024

Gresskar er mer enn halloweenpynt, den er en deilig kalorifattig antioksidantkilde.

De sunne pseudokornene

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 02. oktober 2024

Visste du at quinoa, bokhvete og amarant ikke er ekte korn? Men de har mange helsefordeler! 

Hva er greia med kokosblomstsukker og agavesirup?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 25. september 2024

Bruker du honning i teen, kokosblomstsukker når du baker, eller lønnesirup over pannekakene fordi du tror det er sunnere enn hvitt sukker? Da bør du lese videre!.

Sunn med urter og krydder

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. september 2024

Krydder og urter gir ikke bare maten smak, men gjør den også langt sunnere.

Blåbærpudding med vaniljesaus

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 12. september 2024

Har du blåbær i fryseren som du ikke vet hva du skal bruke til? Da bør du lage denne blåbærpuddingen!

Nuggets. Foto: Erik Helgeneset

Bramat tester nuggets

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 04. september 2024

Inneholder mer vann og mindre kjøtt enn du tror.

Mat som aldringsbrems?

Detaljer
Skrevet av: Inge Lindseth, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 28. august 2024

Stoffer i maten kan gi bedre helse og bremse aldring.

Foto: matprat.no

Hjemmelaget spagetti med grønnkålpesto

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. august 2024

Grønnkål er en fantastisk grønnsak, som stortrives i vår norske natur. I en herlig grønn pesto blir den perfekt til hjemmelaget pasta.

Bramat tester ost på tube

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 19. august 2024

Mindre ost, mindre næringsstoffer og mer salt enn vanlig gulost.

Naturlig algeolje kan bli vår fremtidige omega-3-kilde

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 17. august 2024

Dersom vi alle skal spise fisk i tråd med anbefalingene, går vi tom for fiskeolje.

Disse frøene bør du ikke spise for mye av

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 15. august 2024

Sunt med frø, men se opp for noen av dem!

Hvor sunt er det egentlig med planteoljer?

Detaljer
Skrevet av: Nina Johansen, MSc samfunnsernæring
Publisert 12. august 2024

Sosiale medier flommer over av påstander om at planteoljer, særlig frøoljer, er giftige og usunne.

Dette bør du vite om selen

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 10. august 2024

Et lavt seleninntak kan være en medvirkende faktor til sykdom og dårlig helse.

Slik lager du hjemmelaget majones

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 08. august 2024

Hjemmelaget majones er enkelt å lage og smaker mye bedre enn den du får i butikken. Trikset er å bruke ingredienser med samme temperatur, og å være veldig tålmodig når man sper med oljen.

Trodde du dette var kantarell?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 08. august 2024

Hvis du har vært på sopptur, har du antakelig truffet på denne typen. Små gyllne, og temmelig like ekte kantarell. Ihverfall for oss som ikke er virkelige soppkjennere.

Bramat tester majones

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 07. august 2024

Majones inneholder mye fett og kalorier. Det finnes både "ekte" og "lette" majoneser. Noen foretrekker den fete, ekte typen, men andre ønsker å begrense kaloriinntaket og går for den lette.

Disse grønnsakene bør du spise mer av!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 06. august 2024

Finnes det én grønnsak som er sunnere enn alle andre?

Underkategorier

Oppskrifter Antall artikler:  418

Menyer Antall artikler:  2

Middag Antall artikler:  293

Frokost Antall artikler:  45

Lunch/kvelds Antall artikler:  25

Mellommåltid Antall artikler:  46

Matvarer Antall artikler:  233

Næringsstoffer Antall artikler:  112

Faktaark Antall artikler:  17

Tester Antall artikler:  537

Side 3 av 61

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/

Siste fra bramat.no

Genene linker fødselsvekt og risiko for senere sykdommer

Helse

Viktig hva du spiser når du er gravid!

Kosthold

Trappetrening med Funkygine

Utetrening

Derfor bør du velge mørkbrent kaffe

Kosthold
Melk med kefir og bær

Grøt med kefir og bær

Frokost

Betennelsesdempende kosthold

Kosthold

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern og Informasjonskapsler
  • Kontakt