• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Våre eksperter
  • Ekspertsvar
  • Ekspertinnlegg
  • Sponsorartikler
  • Anbefalte blogger
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Eksperter
  3. Ekspertinnlegg

Ekspertinnlegg

Vakker og deilig festmat – Rødkålsalat

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 31. desember 2016

Når sunn mat smaker like godt som den ser ut til.

Spis litt mindre, lev lengre?

Detaljer
Skrevet av: Kaare Norum, dr.med ernæringsvitenskap
Publisert 15. desember 2016

Hva skjer hvis vi får i oss alt vi trenger av næringstoffer, men reduserer litt på kaloriinntaket?

Litt vintervær gjør kålen søtere

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 27. november 2016

Nå smaker vintergrønnsakene enda bedre!

Hvorfor begynne med birøkt?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 23. oktober 2016

Jeg har nå fullført min første sesong som birøkter. Birøkt er verdifullt for fremtiden vår – bli med på dugnaden.

Kålrot er bra for helsen

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 14. oktober 2016

Kålrabi kan bidra til å forebygge sykdom, særlig om du tilbereder den optimalt.

Gir lettbrus diabetes?

Detaljer
Skrevet av: Mari Eskerud, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 10. oktober 2016

Skremselspropaganda og udokumenterte påstander. 

Den allsidige bladbete

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 11. september 2016

Å bli kjent med en ny, næringsrik matvare er både gøy og lærerikt. 

Er noen grønnkål sunnere enn andre?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 03. september 2016

Hva er forskjellen på rød grønnkål, svartkål og grønn grønnkål?

En uventet utfordring i grønnsaksåkeren

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 29. august 2016

 I år skulle jeg få det til i åkeren og jeg skulle dyrke til eget bruk. Helt slik ble det ikke. 

Den edle skalken

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 19. august 2016

La skalken bli en del av et bærekraftig kosthold.

Fritt vilt og 100 % sunne ville bær

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 13. august 2016

Deilige norske villbær, finnes det noe bedre?

Det er ikke magen som bestemmer hvor mye du spiser

Detaljer
Skrevet av: Kirsti Wettre Brønner, Ernæringsfysiolog
Publisert 23. juli 2016

Størrelsen på tallerken virker inn på hvor mye du spiser. 

Enkel og næringsrik løksuppe – med tallknusing for interesserte

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 20. juli 2016

Løksuppe er en fantastisk måte å få i seg løk på – men hva inneholder en porsjon løksuppe?

Rabarbra, den ukjente vitamin K-kilden

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 26. juni 2016

Har du rabarbra i hagen har du gratis vitamin K. 

Det globale kosthold-miljø-helse-trilemmaet

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 31. mai 2016

Tre alternative kosthold kan bremse økningen av klimagassutslipp og bedre helsen vår.

Fruktsalat når du har lyst på noe sunt og godt

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. mai 2016

Lag en sunn dessert til 17. mai og når du vil unne deg noe godt med god samvittighet!

Brennesle er sunnere enn spinat

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 05. mai 2016

Du trodde kanskje spinat var det sunneste du kunne spise? Tro om igjen. Brennesle gruser spinat.

Dette bør du vite om olivenolje

Detaljer
Skrevet av: Ida Seim Jakobsen, Master i molekylærbiologi
Publisert 30. april 2016

Olivenolje er kanskje en av verdens beste fettkilder.

Forvelling av grønnsaker er smart

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 22. april 2016

Forvelling og innfrysing er en smart metode for bevaring av mat, som jeg har nytt gleden av i hele vinter.

Tid for detox?

Detaljer
Skrevet av: Mari Borge Eskerud, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 19. april 2016

Mye brukt men dårlig dokumentert. 

Sunn, god og bærekraftig skrei

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 10. april 2016

Skrei tilfredsstiller alle mine krav til smak, sunnhet og bærekraft – det er det få proteinkilder som gjør.

Er krydder viktig for sunnhet?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 11. mars 2016

En god smoothie er som godteri, bare mye sunnere. Tilsetter du litt krydder blir den bare enda bedre!

Sunt grønnkåldryss

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 28. februar 2016

Slik lager du grønnkåldryss, som gjør maten sunnere på en, to tre!

Sunn og bærekraftig middag

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. ernæringsbiologi) for Økologisk.no
Publisert 28. november 2015

Linser og norsk sei er et måltid for både helsen og miljøet.

Side 3 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Siste fra bramat.no

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Dårlig mage av antibiotika

Helse

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt