Matlaging i støpejern øker jerninnholdet i maten.
Mange kvinner bør spise jernrik mat for å unngå jernmangel. Men hvor finner vi egentlig jern?
Ny kunnskap om mettet fett styrker kostrådene.
Lurt å begrense barnas inntak av risprodukter.
Liten forskjell på næringsinnhold, stor forskjell på pris.
De fleste med laktoseintoleranse tåler litt laktose.
Kan gi færre og mindre alvorlige astmaanfall.
Flere av oss får i seg langt mindre jod enn anbefalt.
Gode intensjonen kan få alvorlige følger.
Karbohydrater i både sunn og usunn mat.
De fleste får i seg for lite fiber fordi vi spiser for lite av de matvarene som inneholder mye fiber.
Tar ikke helsemyndighetene sukker på alvor?
Vi bør spise mindre salt, men ikke for en hver pris.
Vitamin D er viktig for skjelettet og immunforsvaret, men mange av oss får ikke nok.
Viktigere å redusere overflødige raske karbohydrater og alkohol enn mettet fett.
Å utelukke gluten kan være en direkte ulempe for andre enn de som absolutt må unngå det.
Alginat er et effektivt fortykningsmiddel som utvinnes bl.a. fra brunalger som vi har flere arter av langs norskekysten.
Ikke bruk bruningspiller om du røyker, har astma eller KOLS.
Ny risikovurdering av kosttilskuddet.
Unødvendig med proteintilskudd etter trening.
Ulike proteintyper har forskjellig innvirkning på helsen.