• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Næringsstoffer

Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Jerngryter øker jernopptaket

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 21. januar 2018

Matlaging i støpejern øker jerninnholdet i maten.

Du får ikke jern fra spinat!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, ernæringbiolog, cand. scient
Publisert 03. august 2017

Mange kvinner bør spise jernrik mat for å unngå jernmangel. Men hvor finner vi egentlig jern?

Bytt ut mettet fett med umettet

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. mai 2017

Ny kunnskap om mettet fett styrker kostrådene.

Verdt å vite om arsen i ris og sjømat

Detaljer
Skrevet av: Marianne Molin Førsteamanuensis (PhD) i samfunnsernæring ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Publisert 24. mars 2017

Lurt å begrense barnas inntak av risprodukter.

Sunt med Himalayasalt?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, MSc samfunnsernæring
Publisert 20. mars 2017

Liten forskjell på næringsinnhold, stor forskjell på pris.

Lite laktose i gulost

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 14. mars 2017

De fleste med laktoseintoleranse tåler litt laktose.

Viktig med nok vitamin D ved astma

Detaljer
Skrevet av: Kaare Norum, dr.med ernæringsvitenskap
Publisert 22. september 2016

Kan gi færre og mindre alvorlige astmaanfall. 

Vann- verdens viktigste næring!

Detaljer
Skrevet av: Kaare Norum, dr.med ernæringsvitenskap
Publisert 16. august 2016

Fem grunner til at vann er viktig. 

Hvordan får jeg nok jod?

Detaljer
Skrevet av: Guro Waage, ernæringsrådgiver
Publisert 19. juli 2016

Flere av oss får i seg langt mindre jod enn anbefalt.

Kan Fri for-trenden føre til jodmangel?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. juni 2016

Gode intensjonen kan få alvorlige følger.

Usunt med karbohydrater?

Detaljer
Skrevet av: Mari Borge Eskerud, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 07. juni 2016

Karbohydrater i både sunn og usunn mat. 

Fem gode grunner til å spise mer fiber

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 03. juni 2016

De fleste får i seg for lite fiber fordi vi spiser for lite av de matvarene som inneholder mye fiber.

Sukker og konspirasjonsteorier

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 25. april 2016

Tar ikke helsemyndighetene sukker på alvor?

Den fine saltbalansen

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 01. april 2016

Vi bør spise mindre salt, men ikke for en hver pris.

Om karbohydrater, vekt og blodsukker

Detaljer
Skrevet av: Sunn&Sprek
Publisert 18. januar 2016

Det er ikke bare kaloriene som bestemmer vekten.

Får du i deg nok vitamin D?

Detaljer
Skrevet av: Kaja Helland-Kiegen, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 19. oktober 2015

Vitamin D er viktig for skjelettet og immunforsvaret, men mange av oss får ikke nok.

Øker mettet fett risiko for type 2 diabetes?

Detaljer
Skrevet av: Fedon Lindberg, MD, spesialist i indremedisin
Publisert 27. mai 2015

Viktigere å redusere overflødige raske karbohydrater og alkohol enn mettet fett.

Flere unngår gluten

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 18. mai 2015

Å utelukke gluten kan være en direkte ulempe for andre enn de som absolutt må unngå det.

Fra tang og tare til kjøtt og fiskeproduksjon

Detaljer
Skrevet av: Morten Bull, Næringsmiddelteknolog Alimenta AS
Publisert 07. mai 2015

Alginat er et effektivt fortykningsmiddel som utvinnes bl.a. fra brunalger som vi har flere arter av langs norskekysten.

Er det trygt å ta betakaroten?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 02. april 2015

Ikke bruk bruningspiller om du røyker, har astma eller KOLS.

Folsyre er trygt å bruke

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 08. mars 2015

Ny risikovurdering av kosttilskuddet.

Økt kreftrisiko av for mye protein?

Detaljer
Skrevet av: Bjørn S. Skålhegg, professor i Ernæring, Universitetet i Oslo
Publisert 06. januar 2015

Unødvendig med proteintilskudd etter trening.

Sunt med fiskeprotein

Detaljer
Skrevet av: Oddrun A. Gulbrandsen, forsker ved klinisk institutt UiB
Publisert 14. november 2014

Ulike proteintyper har forskjellig innvirkning på helsen. 

Ikke varm opp spinaten flere ganger!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 20. august 2014

Øker innholdet av kreftfremkallende stoffer.

Side 2 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Siste fra bramat.no

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Dårlig mage av antibiotika

Helse

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt