• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Næringsstoffer

Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Nye nordiske næringsstoffanbefalinger

Detaljer
Skrevet av: helsedirektoratet.no
Publisert 04. oktober 2013

3. oktober ble nye nordiske næringsstoffanbefalinger (NNR) lagt frem på et seminar i regi av Nordisk ministerråd.

Kreft av pommes frites?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. august 2013

Fortsatt for mye akrylamid i potetprodukter.

Ikke glem de hvite grønnsakene!

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, ernæringsfysiolog
Publisert 30. juli 2013

Mange antioksidanter er fargeløse.

Mindre omega-3 i dagens laks

Detaljer
Skrevet av: Forskningsdirektør Ingvild Eide Graff og Forskningsdirektør Bente E Torstensen Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)
Publisert 28. juli 2013

Fortsatt sunt å spise laks selv om omega-3 innholdet er lavere enn før.

Frukt og grønt er fortsatt sunt!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. juni 2013

Stemmer ikke at næringsfattig jord gir frukt og grønt med lite næringsstoffer.

Fiber forebygger brystkreft

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 16. juni 2013

Fiber fra grønnsaker er forbundet med 10 % lavere risiko for brystkreft.

5 myter om aspartam

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 21. mai 2013

Udokumentert skremselspropaganda om aspartam.

Ikke usunt med harske fiskeoljer?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. april 2013

Ny studie tyder på at harsk fiskeolje er like bra som fersk.

Antioksidanter- hjertets støttespiller!

Detaljer
Skrevet av: Line Merete Holen og Oumy Erica Wie Dia, studenter i samfunnsernæring
Publisert 07. mars 2013

Beskytter mot stress på kroppen.

Kan kylling bli fremtidens kilde til omega-3?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 06. mars 2013

Kylling matet med raps, får høyere innhold av omega-3 i kjøttet. 

Kylling i stedet for fisk?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 01. mars 2013

Kan kylling bli fremtidens kilde til omega-3?

Ikke alt søtt er usunt

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 08. februar 2013

Forskjell på naturlig og tilsatt sukker.

På tide å hive ut transfettet?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 07. februar 2013

Et forbud mot transfett kan gi mange en bedre helse.

Beregning av kaloriinntak

Detaljer
Skrevet av: Iben Krogsæter, trening.no
Publisert 12. november 2012

Hvor mye energi er det i maten du spiser? 

Fetere av plantefett

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 04. november 2012

For mye omega-6 i kosten kan gjøre at vi spiser mer og legger på oss mer.

Er umettet fett farlig?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, Bsc. ernæring
Publisert 01. oktober 2012

Fremdeles hold i de offisielle kostholdsrådene.

Maten som roer ned genene

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 27. september 2012

Kan det ideelle kostholdet inneholde like mye karbohydrater, fett og proteiner. Forskning tyder på det!

Kronikk: Halvhjertet om omega-3

Detaljer
Skrevet av: forskningssjef Ingvild Eide Graff og forskningsdirektør Livar Frøyland ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES).
Publisert 26. september 2012

En helt ny oversiktsartikkel hevder at omega-3 tilskudd ikke virker på hjertepasienter. Dette er bare halve sannheten.

Hvor mye vann trenger vi?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 24. september 2012

Lite hold i påstanden om at vi bør drikke minst åtte glass vann om dagen.

Feitere av fruktose?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, Bsc. ernæring
Publisert 21. september 2012

Forskjell på frukt og brus.

Sukrin, for godt til å være sant?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog (Msc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. september 2012

Et naturlig alternativ til kunstig sukker.

Hvor sunt er egentlig antioksidanter?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 16. september 2012

Forskerne vet foreløpig ikke nok.

Inulin og oligofruktose

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 16. september 2012

Fiber med søtsmak

Pass på D-vitamininntaket når sommeren svikter

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 12. september 2012

Blek hud og dårlig vitaminD-status?

Side 4 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Siste fra bramat.no

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Dårlig mage av antibiotika

Helse

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt