• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold

Kosthold

Kosthold

Napolitansk pizza

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 07. februar 2025

Hjemmelaget pizza med tomat og pesto. 

Vet du forskjellen på salt og natrium?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 06. februar 2025

De aller fleste av oss får i oss mer salt enn hva vi fysiologisk sett trenger. En teskje salt er faktisk for mye.

Bramat tester müsli og granola

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 04. februar 2025

Müsli eller granola kan være en bra start på dagen, eller et fint måltid etter trening. Men det gjelder å velge riktig type.

Hva er forskjellen på tran og omega-3 tilskudd?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 02. februar 2025

Mange tar tran eller omega-3 tilskudd, men ikke alle vet forskjellen på disse to. Visste du for eksempel at tran inneholder både vitamin D og omega-3 fettsyrer, mens mange omega-3 tilskudd kun inneholder omega-3 fettsyrer?

Cottage cheese wrap

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 01. februar 2025

Proteinrik wrap med cottage cheese og spinat. Super lunsj, eller mat etter trening.

Bramat tester leverpostei

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 30. januar 2025

Leverpostei er et pålegg vi anbefaler fordi det kan være en fin kilde til jern. Men det er ganske stor forskjell på leverpostei, og det er ikke alltid slik at de dyreste er de beste. 

Tomatrisotto

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 26. januar 2025

En herlig og enkel middag. Tomatene får en aromatisk og ekstra god smak når de bakes i ovnen.

Mangosalsa med vårløk, chili og koriander

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 19. januar 2025

Denne mangosalsaen smaker friskt og eksotisk og passer godt for de som vil variere tacoen litt.

Derfor bør du starte dagen din med kaffe

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 15. januar 2025

Kaffe er en av verdens mest populære drikker, men det er ikke bare smaken og følelsen av å få mer energi som gjør den til en favoritt.

Bramat tester yoghurt og skyr på klemmeflaske

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 08. januar 2025

Det finnes etter hvert mange typer yoghurt og skyr på klemmeflaske. De fleste av disse er tydelig ment for barn. 

Pico de gallo

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 07. januar 2025

Pico de gallo eller salsa bandera - flaggsaus, er en av Mexicos mest kjente sauser.

Sunt med fermentert mat?

Detaljer
Skrevet av: Anna Vo, Mastergradstudent i klinisk ernæring
Publisert 06. januar 2025

Fermentering er en konserveringsmetode, men kan det også være bra for helsa?

Fermentert mat og drikke blir stadig mer trendy. Men selv om fermenterte mat- og drikkevarer som kombucha og kimchi er relativt nytt i Norge, er fermentering noe vi har holdt på med lenge.

Ernæringsfysiologens 5 tips for å optimalisere kostholdet ditt

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 05. januar 2025

Vi har et helt nytt år foran oss, og mange har et mål om å fokusere litt ekstra på kostholdet i året som kommer. 

Surdeigsbrød for helsens skyld

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 04. januar 2025

Brød laget med surdeig utvikler rik smak, er svært holdbart og saftig men det ser også ut til å være gunstig for blodsukkeret og kan gjøre brød til en bedre jernkilde.

Grønnsakstaco i hjemmelagde lomper

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 03. januar 2025

Prøv en ny vri på fredagstacoen med svarte bønner og hjemmelagde lomper. Vi lover at det ikke blir siste gangen.

Slik får du perfekt ribbe til jul

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 22. desember 2024

Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren blir like sprø i år som i fjor. Under finner du noen lure knep for å få den beste ribba med garantert sprø svor!

Hva er egentlig surdeig?

Detaljer
Skrevet av: Anna Vo, Mastergradstudent i klinisk ernæring
Publisert 19. desember 2024

Surdeig er deig som er gjæret av en surdeigskultur. Surdeigskultur kalles ofte for surdeigsstarter. Surdeigsstarter lages ved at du blander mel og vann og lar det stå i noen dager til det fermenteres. Når blandingen lukter syrlig, er det et tegn på at fermenteringsprosessen har startet.

Derfor bør du spise granateple oftere!

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 15. desember 2024

Utenpå ser granateplet ganske grått og kjedelig ut, men åpner du denne spennende frukten, triller det ut en mengde knallrøde saftfylte perler.

Slik vet du hva maten inneholder

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 11. desember 2024

Sjekk næringsdeklarasjon og ingredienslister!

Hjemmelaget sennep

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 09. desember 2024

Hjemmlaget sennep passer like fint som gave i et pent glass som på frokostbordet i jula, sammen med hjemmelaget julepålegg.

Magnesium: Hvilken type passer best for deg?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 03. desember 2024

Magnesium er et essensielt mineral som spiller en rolle i over 300 biokjemiske prosesser i kroppen. Fra energiomdanning til muskelavslapning og støtte for hjernen, er magnesium helt avgjørende for at kroppen skal fungere optimalt. Likevel får mange av oss for lite magnesium i kostholdet, og tilskudd kan være en god løsning.

Får du i deg nok jern?

Detaljer
Skrevet av: Christine Henriksen, klinisk ernæringsfysiolog og Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 29. november 2024

Jernmangel er en av de vanligste mangelstilstandene vi har, også i Norge. Særlig unge kvinner er utsatt for jernmangel. Dette skyldes delvis at de mister jern på grunn av menstruasjonsblødninger, men også at en del unge jenter får i seg for lite jern gjennom kosten.

Matpakkebrød

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 27. november 2024

Et godt brød er avgjørende for at matpakka skal bli skikkelig god! Her har du et sunt og saftig brød til en deilig matpakke.

Kreatin: Ikke bare for muskler – men også for hjernen

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 26. november 2024

Kreatin er et av de mest forskningsbaserte tilskuddene på markedet, og er kanskje mest kjent for sin rolle i muskelvekst og trening. Men visste du at kreatin også kan ha en positiv effekt på hjernen?

Underkategorier

Oppskrifter Antall artikler:  418

Menyer Antall artikler:  2

Middag Antall artikler:  293

Frokost Antall artikler:  45

Lunch/kvelds Antall artikler:  25

Mellommåltid Antall artikler:  46

Matvarer Antall artikler:  233

Næringsstoffer Antall artikler:  112

Faktaark Antall artikler:  17

Tester Antall artikler:  537

Side 2 av 61

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/

Siste fra bramat.no

Genene linker fødselsvekt og risiko for senere sykdommer

Helse

Viktig hva du spiser når du er gravid!

Kosthold

Trappetrening med Funkygine

Utetrening

Derfor bør du velge mørkbrent kaffe

Kosthold
Melk med kefir og bær

Grøt med kefir og bær

Frokost

Betennelsesdempende kosthold

Kosthold

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern og Informasjonskapsler
  • Kontakt