• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Våre eksperter
  • Ekspertsvar
  • Ekspertinnlegg
  • Sponsorartikler
  • Anbefalte blogger
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Eksperter
  3. Ekspertinnlegg

Ekspertinnlegg

Rabarbra, den ukjente vitamin K-kilden

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 26. juni 2016

Har du rabarbra i hagen har du gratis vitamin K. 

Det globale kosthold-miljø-helse-trilemmaet

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 31. mai 2016

Tre alternative kosthold kan bremse økningen av klimagassutslipp og bedre helsen vår.

Fruktsalat når du har lyst på noe sunt og godt

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. mai 2016

Lag en sunn dessert til 17. mai og når du vil unne deg noe godt med god samvittighet!

Brennesle er sunnere enn spinat

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 05. mai 2016

Du trodde kanskje spinat var det sunneste du kunne spise? Tro om igjen. Brennesle gruser spinat.

Dette bør du vite om olivenolje

Detaljer
Skrevet av: Ida Seim Jakobsen, Master i molekylærbiologi
Publisert 30. april 2016

Olivenolje er kanskje en av verdens beste fettkilder.

Forvelling av grønnsaker er smart

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 22. april 2016

Forvelling og innfrysing er en smart metode for bevaring av mat, som jeg har nytt gleden av i hele vinter.

Tid for detox?

Detaljer
Skrevet av: Mari Borge Eskerud, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 19. april 2016

Mye brukt men dårlig dokumentert. 

Sunn, god og bærekraftig skrei

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 10. april 2016

Skrei tilfredsstiller alle mine krav til smak, sunnhet og bærekraft – det er det få proteinkilder som gjør.

Er krydder viktig for sunnhet?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 11. mars 2016

En god smoothie er som godteri, bare mye sunnere. Tilsetter du litt krydder blir den bare enda bedre!

Sunt grønnkåldryss

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 28. februar 2016

Slik lager du grønnkåldryss, som gjør maten sunnere på en, to tre!

Sunn og bærekraftig middag

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. ernæringsbiologi) for Økologisk.no
Publisert 28. november 2015

Linser og norsk sei er et måltid for både helsen og miljøet.

Mye kalorier og sukker?

Detaljer
Skrevet av: Ingrid Kristiansen, profesjonell løper og bioingeniør
Publisert 22. november 2015

Banan er det en sunn og god frukt å spise rett etter trening?

Frys ned urtene med smør og oljer

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 13. november 2015

Ta vare på urtene fra kjøkkenhagen eller vindusposten.

Spis med sesongen

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 08. november 2015

Sesongsuppe og sesongvariasjon.

Sjølgod squashpai

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 25. oktober 2015

Man skal ikke undervurdere smaken av god samvittighet.

Grønne urter i fiskeboller

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 18. oktober 2015

Lag fiskeboller med mindre salt og mer fisk og deilige grønne urter.

Kan kake noen gang bli sunt?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 08. oktober 2015

Tips til en litt sunnere kake. 

Knekkebrød med chia

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 02. oktober 2015

Lyst på chia, men ikke så glad i grøt og pudding? Da bør du prøve chiaknekkebrød!

Litt sunnere kake

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 13. september 2015

Mer frukt og bær og andre små knep kan gjøre kaken litt sunnere og minst like god.

Hvor raskt forsvinner kondisen?

Detaljer
Skrevet av: Helene Høimyr, Muskelfysiolog og personlig trener (MSc. muskelfysiologi, BSc. molekylærbiologi)lene
Publisert 23. august 2015

Om kondisjonen blir dårligere uten trening avhenger av hvor godt trent du er i utganspunktet.

Sommerforsett med sommersalat

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 29. juli 2015

Start en sunnere hverdag nå som det er sommer!

Antioksidantmat

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 05. juli 2015

Har det noe for seg å velge den økologiske paprikaen?

Trodde du stevia var naturlig?

Detaljer
Skrevet av: Anne Kathrins Wahl, faglærer ernæring
Publisert 27. juni 2015

Forskjell på stevia rett fra planten, og stevioglykosid som brukes i mat og drikke. 

Den komplekse osten

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 28. mai 2015

Ost er mer en bare fett og det er derfor du bør spise den i passe mengder.

Side 3 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Siste fra bramat.no

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Dårlig mage av antibiotika

Helse

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt