Ingefær har vært dyrket i Kina, India og flere afrikanske land i mange tusen år. Frisk ingefær er nydelig i kjøttretter. Bli kjent med den. I denne retten er det frisk ingefær.
Skinkebiff er flott grillmat. En marinade av honning, sennep, hvitløk, koriander og sitron gir nydelig smak. Her får du både søtt og salt.
Lag kyllingsalat på en ny og morsom måte!
Lyst på noe sterkt? Tabasco, rød chili og karri setter en skikkelig piff på hverdagen. Krydre svinekotelettene med denne blandingen og du vil få en het opplevelse.
Kjøttkaker har i mange år vært en av grunnstenene i det norske kjøkken. Men i den senere tid er det kommet mange varianter av kjøttkakene. Her er en oppskrift på en sterkere og mer aromatisk variant.
Så enkelt og så godt! Potetmos fra pose blir aldri det samme igjen etter dette…
Grønnsaksuppe med svinekjøtt har du kanskje ikke prøvd før? Denne er kjempegod og full av viktige næringsstoffer.
Gulrotsuppe er en sunn, fyldig og fargerik suppe med mye smak.
Moset avocado med hvitløk, chili, sitronsaft og krydder smaker kjempegodt. Brukes som dipp eller tilbehør til f.eks. grillmat.
Ungarerne elsker sin lekre, røde gulasj som tradisjonelt lages med storfekjøtt. Vi har gjort en liten hverdagslig vri på oppskriften og bruker i stedet kyllingkjøttdeig.
Gulasjsuppe fra Ungarn går aldri av moten. Det finnes ulike oppskrifter på gulasjsuppe. Denne kan vi anbefale.
Grilling av store stykker skremmer mange, men det er faktisk enklere enn du tror. Husk å snu kjøttet ofte, og bruk steketermometer!
Kan du tenke deg noe bedre enn en mør indrefilet av svin sammen med godt tilbehør?
Kjøttfarse, noen grønnsaker og buljongterninger er alt som skal til før du har en deilig, rykende varm suppe på tallerkenen. Rask og enkelt.
Saft er en mye større kilde til sukker enn yoghurt.
Ingefær i smoothien gir den både ekstra smak og antioksidanter.
Lag egne farseboller til suppen av kyllingkjøttdeig. Det blir både magert og smakfullt.
Lag deg en deilig, varm grønnsaksuppe med kylling. Den er ferdig på få minutter.
Vanvittig enkel måte å tilberede grønnsaker på. Passer til alle kjøttretter.
Dette er enkel mat som kan lages i stand lang tid i forveien. Putt grønnsakene i ovnen eller på grillen 10 minutter før det skal serveres.
Ha god og varm panne og stek grønnsakene raskt rett før du vil servere dem, grønnsakene er best når de får beholde litt tyggemotstand og være litt sprø.
Pannekaker fylt med fargerike grønnsaker er både fristende og smakfullt, og veldig sunn hverdagsmat. Tilsett eventuelt strimlet kyllingkjøtt med grønnsakene for en variasjon.
Vil du ha noe som er sunt og spennende på samme tid bør du absolutt prøve ytrefilet marinert i grønn te. Kesam med wasabi er en utrolig god match. Vi anbefaler retten som én av flere godbiter på tapasbordet.
Vi ønsker å vite mer om deg som leser av bramat.no, hva som er mest nyttig for deg, og hva vi kan gjøre bedre. Vi har laget en kort spørreundersøkelse, og håper du vil bruke 5 minutter på å besvare denne. Alle svar behandles anonymt. På forhånd, tusen takk!